Кандидатът за президент Боян Расате не е открит на постоянен и

...
Кандидатът за президент Боян Расате не е открит на постоянен и
Коментари Харесай

Неоткриваем! Боян Расате изчезна, разследващи напразно го дирят

Кандидатът за президент Боян Расате не е открит на непрекъснат и сегашен адрес, както и на други известни по досъдебното произвеждане адреси за предявяване на разпореждане за привличането му като обвинен, оповестиха от прокуратурата. 

Днес следовател от Следствения отдел при Софийската градска прокуратура е подхванал дейности за призоваването му за да се яви пред проверяващия орган за предявяване на разпореждане за привличането му в качеството на обвинен за осъществено от него закононарушение от общ темперамент. По искане на основния прокурор Иван Гешев ЦИК даде позволение за привличане на Расте към наказателна отговорност. Съгласно наредбите на Наказателно-процесуалния кодекс призоваването се прави на посочените по делото адреси в страната, като призовката се връчва не по-късно от 3 дни преди датата за предявяване на обвиняването, прецизират от прокуратурата.

Софийската градска прокуратура ще предприеме всички нужни дейности според пълномощията си по закон за осъществяване на дейности по следствието с присъединяване на обвинения.

Досъдебното произвеждане е формирано за това, че на 30.10.2021 година Расате, в съучастничество като причинител с други неустановени лица, е направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, които се отличават с изключителна смелост - закононарушение по член 325, алинея 2 от Наказателен кодекс.

Предстои наблюдаващият прокурор да реши каква мярка за неотклонение да бъде взета по отношение на обвинения.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР